top of page
Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

ΟΠΕΚΑ: Επίδομα έως €600-Οι Δικαιούχοι


Η χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών έχει ήδη ξεκινήσει.


Η αίτηση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και η ομάδα μας αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία.


Ποιοι είναι όμως οι δικαιούχοι?


Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα α) του Έλληνα πολίτη

2 πολίτη της ΕΕ

3 πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και

4 της Ελβετικής Συνομοσπονδίας.



Στην περίπτωση που ένα μόνο μέλος της οικογένειας είναι πολίτης των παραπάνω χωρών, η αίτηση για τη χορήγηση της ενίσχυσης υποβάλλεται από το μέλος αυτό. Αν η ίδια προϋπόθεση συντρέχει στο πρόσωπο και των δύο συζύγων ή μερών του συμφώνου συμβίωσης, η αίτηση υποβάλλεται από έναν εξ αυτών.


Ο υπολογισμός του ετήσιου εισοδήματος γίνεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα λαμβάνεται υπόψιν το φορολογητέο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα όλων των μελών της οικογένειας του αιτούντος.


Πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, το Επίδομα Παιδιού Α-21, το Επίδομα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων, καθώς και τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται ως προνοιακές παροχές σε άτομα με αναπηρία, καθώς και η εισοδηματική ενίσχυση που χορηγείται σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο κατάστημα μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr.

19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page