top of page
Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

10 Επιπλέον Ειδικότητες Στο Προσωπικό Ιατρό


Το περιθώριο των 20 ημερών , δίνει το υπουργείο υγείας, σε ιατρούς 10 ειδικοτήτων ώστε να δηλώσουν παρουσία στην εφαρμογή του idika.


Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται κυρίως για τις πόλεις με μεγάλη ζήτηση, στις οποίες μεγάλος αριθμός πολιτών μένει εκτός της διαδικασίας. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας.


Το υπουργείο Υγείας δίνει χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών στους γιατρούς ειδικοτήτων, για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού και στη συνέχεια, οι γιατροί θα πρέπει να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να εργαστούν ως προσωπικοί γιατροί στην πλατφόρμα του idika.


Σημαντικό να αναφερθεί ότι πρώτο ραντεβού θα έχει διάρκεια 30 λεπτά και θα συνδυαστεί και με ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων, για να ξεκινήσει να γράφεται ο ιατρικός φάκελος. Η διάρκεια των επόμενων ραντεβού θα είναι 15 λεπτά.

Υποχρέωση όλων των προσωπικών γιατρών είναι να επικοινωνήσουν με τους εγγεγραμμένους πολίτες για να συμπληρώσουν τον ιατρικό τους φάκελο, ακόμη και σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για ραντεβού.


Από 1/12/22 οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί στον προσωπικό ιατρό θα έχουν σαν <<πέναλτι>> πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, στη φαρμακευτική δαπάνη στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές. Από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%.


Η ομάδα του Kepflix αναλαμβάνει τη διαδικασία δήλωσης του προσωπικού ιατρού καθώς και την άυλη συνταγογράφηση.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο κατάστημα μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr.





18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Yorumlar


bottom of page