top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

Δύο Δράσεις Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας ΕΣΠΑ 2021-2027

Οι δράσεις εμπίπτουν στο «Ανταγωνιστικότητα», το οποίο με προϋπολογισμό 3,9 δισ. ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ.

Με δύο νέα προγράμματα ενισχύονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι αιτήσεις των οποίων υποβάλλονται, αποκλειστικά, ηλεκτρονικά, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.​


Ποιες είναι όμως οι νέες δράσεις?


Οι δράσεις εμπίπτουν στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» όπου με προϋπολογισμό 3,9 δισ. ευρώ είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. Πάμε όμως να δούμε τις δύο δράσεις:


Α) Βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ

Η πρώτη υπο-δράση, ο «Βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ», αφορά μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν, ακόμα, ενσωματώσει σημαντικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στη λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

Ο συνολικός ενισχυόμενος προϋπολογισμός κάθε αίτησης χρηματοδότησης που θα υποβληθεί σε αυτή μπορεί να κυμαίνεται από 18.000 έως και 30.000 ευρώ. Η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης είναι έως 9 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης έγκρισης. Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται από 50% έως 60%, ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης της επένδυσης.


Β) Προηγμένος ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ

Η δεύτερη κατά σειρά υπο-δράση, ο «Προηγμένος ψηφιακός μετασχηματισμός ΜμΕ», απευθύνεται σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας, με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις διεθνείς αγορές και θα βελτιώσουν την παραγωγικής τους διαδικασία.

Ο συνολικός ενισχυόμενος προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης διαμορφώνεται από 50.000 έως και 650.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια ολοκλήρωσης της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 15 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Το ποσοστό ενίσχυσης διαμορφώνεται από 10% έως 50%, ανάλογα με την περιφέρεια, το μέγεθος της επιχείρησης και την επιλέξιμη δαπάνη.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο γραφείο μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr.

31 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page