top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

ΕΕΤΑΑ : 20.000 Επιπλέον Θέσεων σε Παιδικούς Σταθμούς 


Μια νέα μεγάλη και θετική αλλαγή αφορά τους δικαιούχους των voucher του ΕΣΠΑ για το 2024.


Πιο συγκεκριμένα έρχονται vouchers για όλους τους δικαιούχους αφού δημιουργούνται 20.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς ως στόχος την κάλυψη όλων των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ενός προγράμματος ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ.


Υπενθυμίζουμε ότι:


Οι εργαζόμενοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) ή άνεργοι γονείς θα λάβουν ενίσχυση με τη μορφή voucher για την εγγραφή του παιδιού ή των παιδιών τους:

- σε βρεφικό, βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό- σε βρεφικό σταθμό ολοκληρωμένης φροντίδας.- σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ή ΚΔΑΠ με αναπηρία.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων αφορούν στις ακόλουθες κατηγορίες δομών:

Α. Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί - Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών

Β. Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ) - Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών, Προ-νήπια από 2,5 έως 4 ετών και Προ-νήπια με αναπηρία από 2,5 έως 6,5 ετών.

Γ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)- Παιδιά από 5 έως 12 ετών, και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα

Δ. Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. Α.μεΑ.)- Παιδιά με αναπηρία, έφηβοι και άτομα, με κάθε είδους κινητική, νοητική, αναπτυξιακή ή αισθητηριακή αναπηρία.

Προυπόθεση είναι να έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωση του ατόμου που θα υποβάλλει την αίτηση. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα) και η κατάσταση απασχόλησης. Αν οι ίδιοι ή τα παιδιά είναι άτομα με αναπηρία άνω του 67%, δικαιούνται την ενίσχυση χωρίς οικονομικά κριτήρια.


Θα επανέλθουμε με νέο άρθρο οταν δωθούν περισσότερες πληροφορίες.


Για περισσότερες πληροφορίες, για την μεταβίβαση του οχήματος σας, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο φραφειο μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr

208 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page