top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

Επίδομα Αδείας: Πότε Καταβάλλεται


Πολλοί είναι οι μισθωτοί που αρχίζουν και προετοιμάζουν τις διακοπές τους εντός καλοκαιριού όμως τι γίνεται με το επίδομα αδείας? Σημαντικό να σημειωθεί ότι η ετήσια άδεια του εργαζόμενου χορηγείται σε συνεννόηση με τον εργοδότη ως προς το χρόνο χορήγησής της και σε κάθε περίπτωση εντός διμήνου από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον εργαζόμενο.


Από τον Ιούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος σε όσους μισθωτούς έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα κανονικής άδειας αναψυχής, αυτούσιας ή σε χρήμα.


Το ποσό πότε πιστώνεται?


Κατά την έναρξη της άδειάς του εργαζομένου θα πρέπει να προκαταβάλλεται το επίδομα στο λογαριασμό του.


Τί γίνεται αν δεν τη πάρει?


Οι μισθωτοί που δεν πήραν καλοκαιρινή άδεια εξαιτίας του εργοδότη, δικαιούνται να λάβουν τις αποδοχές της άδειάς τους αυξημένες κατά 100% (διπλασιασμένες δηλαδή), αμέσως μόλις λήξει το ημερολογιακό έτος εντός του οποίου θα έπρεπε να τις είχε πάρει. Προσοχή δεν διπλασιάζεται και το επίδομα αδείας, παρά μόνο οι αποδοχές αδείας, οι «συνήθεις αποδοχές» δηλαδή, που ο μισθωτός θα λάμβανε εάν εργαζόταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο.


Μέχρι πότε πρέπει να λάβει την άδεια?


Ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει την ετήσια άδεια που δικαιούνται οι εργαζόμενοί του, προτού λήξει το ημερολογιακό έτος στο οποίο αφορά.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο γραφείο μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr.



29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page