top of page
  • Εικόνα συγγραφέαPanos Athanasopoulos

Πράσινα Ταξί : Ξεκίνησαν οι Αιτήσεις

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.

Με το νέο πρόγραμμα Πράσινα Ταξί, δίνεται η δυνατότητα επιδότησης σε ιδιοκτήτες ανάλογων οχημάτων, για αγορά ή χρονομίσθωση (leasing) αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος ΤΑΞΙ καθώς και για αγορά και εγκατάσταση "έξυπνου" σημείου επαναφόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.


Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων ΤΑΞΙ κατηγορίας ElJR05 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.


Η επιδότηση υπολογίζεται στο ποσοστό 40%, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 22.500 ευρώ. Όσον αφορά τα Αμεα, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, υφίσταται μία ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία από τις άνω.


Η νέα αυτή δράση με τίτλο "Πράσινα ΤΑΞΙ", συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον στόλο των οχημάτων ΤΑΞΙ που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά.


Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους έχει ξεκινήσει και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 31η Δεκεμβρίου 2023.


Για περισσότερες πληροφορίες θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε στο κατάστημα μας Αριστομένους 52 (είσοδος από Ξενοφώντος) Καλαμάτα, είτε τηλεφωνικώς στο 2721 18 17 17 και 698 77 17 892 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@kepflix.gr.





23 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page